Zamiluj si beh a zlepšuj sa v BEŽECKEJ VÝZVE - začať môžeš kedykoľvek!

PREMIUM

Všetko, čo ste sa chceli spýtať o bielkovinách

Jana Šimkovičová

Kto športuje, určite narazil na tému bielkoviny. A na informáciu, že ich treba jesť, pretože svaly po nich rastú a telo sa má lepšie. Ale ako sa v spleti tých informácií zorientovať? Sú tu našťastie ľudia, ktorí to urobili za vás - položili expertom otázky, ktoré vás zaujímajú. Poďte počúvať.

Chcete sa o bielkovinách dozvedieť viac? Tak počúvajte!
12. SEP 2017

Konzumácia bielkovín je dôležitá hlavne pre tých, ktorí pravidelne športujú a cvičia. Prečo? Bielkoviny nám totiž pomáhajú svaly po tréningu vyživiť. Navyše sa starajú aj o rast svalovej hmoty.

Strava však nie je jednoduchá záležitosť, bielkoviny nevynímajúc. Aj tu platia určité zásady, ktoré je potrebné pri ich konzumácii dodržiavať, ak hovoríme o kvalitnom, zdravom a efektom stravovaní.

Ak vás téma bielkoviny zaujíma, rozhodne by ste si nemali nechať ujsť podcast na tému Prejedanie neznamená nárast svalstva. Ide o nahrávku, v ktorej sa Viktor Bielik rozpráva s Ivetkou Hauserovou, dlhoročnou trénerkou, ako aj porotkyňou súťaže FIT LEADER. V rozhovore nájdete odpovede na otázky, ktoré zdroje bielkovín sú vhodné, koľko bielkovín denne konzumovať, ako ich kombinovať, atď.

Stojí za to vypočuť si ľudí, ktorí hovoria z praxe a zohľadňujú mnoho kritérii a nemajú vyhranený názor v oblasti stravovania. Rozhodne odporúčame vypočiť si túto debatu. 

Podcast pre vás pripravili Viktor Štefaňák, vášnivý športovec a zakladateľ Ako byť fit a Viktor Bielik, ktorý pôsobí ako vysokoškolský pedagóg na FTVŠ v Bratislave a je odborným konzultantom slovenských vrcholových športovcov v oblasti športovej výživy, diagnostiky trénovanosti a športového tréningu. 

Podcast je súčasťou seriálu o bielkovinách. Prvý diel si môžete vypočuť TU.

Zdroj titulnej fotky: Ako byť fit

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Všetko, čo ste sa chceli spýtať o bielkovinách

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.