Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Proteínové cestoviny sú zo strukovín

Ak je vaším cieľom fit stravovanie, cestovín by ste sa určite mali vzdať. Často sa však stáva, že to nie je taká jednoduchá záležitosť, a práve vtedy prichádzajú na scénu proteínové cestoviny – proteín pasta. 

Proteínové cestoviny sú zo strukovín
8. JUN 2017

Ide o cestoviny s vysokým podielom bielkovín a veľmi nízkym obsahom sacharidov. Práve vďaka tomuto pomeru je možné si ich pripraviť vždy, keď máte na cestoviny chuť.

Na trhu sa nachádzajú dve základné verzie - špagety z čiernej fazule a fettuccine zo zelenej sóje.

Obe tieto verzie sú vyrobené z vody a strukovín a obsahujú až 42% rastlinných bielkovín, sú bezlepkové a pochádzajú z ekologického hospodárstva.

Ako a kedy jesť proteín pasta

Môžete ich použiť vždy, keď mate na ne chuť, buď ako prílohu v rámci obeda alebo večere. Ja ich kombinujem s kuracím mäsom, tuniakom, čerstvou zeleninou a olivovým olejom. Vďaka tomu si viem zabezpečiť vysoký podiel bielkovín, zdravých tukov, vlákniny, vitamínov a tiež minimum polysacharidov. Odporučiť vám môžem aj proteínové cestoviny s paradajkovo-špenátovou omáčkou.

Recept z knihy Zdravé rýchlovky

A naozaj stojí zato ho vyskúšať.

Suroviny potrebné na prípravu:

  • 100g proteínových cestovín
  • 120g syra balkanského typu
  • 50g špenátu
  • 2ks paradajky
  • sladká paradajka
  • himalájska soľ
  • korenie

proteinove cestoviny i

Postup:

Uvarte si proteínové cestoviny. Do vriacej vody dajte paradajky a následne ich ošúpte a roztlačte. Špenát niekoľko minút povarte vo vriacej vode tak, aby sa nerozvaril. Následne paradajky a špenát dajte spolu variť a dochuťte himalájskou soľou, korením a sladkou paprikou. Pridajte balkánsky syr a nechajte ešte chvíľu povariť, aby sa syr mierne roztopil. Cestoviny na tanieri zalejte pripravenou omáčkou a - dobrú chuť.

Ak vás recept a cestoviny oslovili, dnes už proteínové cestoviny MaxSport nájdete bežne dostupné v predajniach s potravinami.

maxsport cestoviny

Foto: Maxsport

 

Zdroj titulnej fotky: Felix_Broennimann, CC0


Autor článku

michal.lendel@cvicte.sk

Ing. Michal Lendel, fitnes tréner I. triedy

V minulosti som sa aktívne venoval viacerým športom: hádzaná, basketbal, volejbal. Posledných päť rokov sa venujem hlavne kulturistike. Zaujímam sa aj o zdravé stravovanie, vypracovávanie jedálničkov na mieru, doplnky výživy a pracujem aj ako fitnes tréner. Váš úspech je aj mojím úspechom.

http://www.facebook.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Proteínové cestoviny sú zo strukovín

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.