Proteínové cestoviny sú zo strukovín
Ak je vaším cieľom fit stravovanie, cestovín by ste sa určite mali vzdať. Často sa však stáva, že to nie je taká jednoduchá záležitosť, a práve vtedy prichádzajú na scénu proteínové cestoviny – proteín pasta.
Ide o cestoviny s vysokým podielom bielkovín a veľmi nízkym obsahom sacharidov. Práve vďaka tomuto pomeru je možné si ich pripraviť vždy, keď máte na cestoviny chuť.
Na trhu sa nachádzajú dve základné verzie - špagety z čiernej fazule a fettuccine zo zelenej sóje.
Obe tieto verzie sú vyrobené z vody a strukovín a obsahujú až 42% rastlinných bielkovín, sú bezlepkové a pochádzajú z ekologického hospodárstva.
Ako a kedy jesť proteín pasta
Môžete ich použiť vždy, keď mate na ne chuť, buď ako prílohu v rámci obeda alebo večere. Ja ich kombinujem s kuracím mäsom, tuniakom, čerstvou zeleninou a olivovým olejom. Vďaka tomu si viem zabezpečiť vysoký podiel bielkovín, zdravých tukov, vlákniny, vitamínov a tiež minimum polysacharidov. Odporučiť vám môžem aj proteínové cestoviny s paradajkovo-špenátovou omáčkou.
Recept z knihy Zdravé rýchlovky
A naozaj stojí zato ho vyskúšať.
Suroviny potrebné na prípravu:
- 100g proteínových cestovín
- 120g syra balkanského typu
- 50g špenátu
- 2ks paradajky
- sladká paradajka
- himalájska soľ
- korenie
Postup:
Uvarte si proteínové cestoviny. Do vriacej vody dajte paradajky a následne ich ošúpte a roztlačte. Špenát niekoľko minút povarte vo vriacej vode tak, aby sa nerozvaril. Následne paradajky a špenát dajte spolu variť a dochuťte himalájskou soľou, korením a sladkou paprikou. Pridajte balkánsky syr a nechajte ešte chvíľu povariť, aby sa syr mierne roztopil. Cestoviny na tanieri zalejte pripravenou omáčkou a - dobrú chuť.
Ak vás recept a cestoviny oslovili, dnes už proteínové cestoviny MaxSport nájdete bežne dostupné v predajniach s potravinami.
Foto: Maxsport
Zdroj titulnej fotky: Felix_Broennimann, CC0