Tekvicový nákyp
Tento recept sme vyskúšali nedávno. Veľmi chutné a ľahké jedlo na teplé letné dni. Navyše tekvica má sezónu, takže jej kúpite veľa a lacno.
Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 50 minút
Počet porcií: 4 menšie porcie
Čo potrebujeme:
1 kg tekvice, 4 vajcia, 2 PL rastlinného tuku, 150 g nastrúhaného syra 30 %, 0,25 l jogurtu, morská soľ, majoránka, oregano, kurkuma alebo bazalka a petržlenová vňať.
Postup:
Tekvicu olúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle, žĺtky zašľaháme do rastlinného tuku, pridáme strúhaný syr a jogurt, zamiešame s tekvicou a nakoniec pridáme sneh z bielkov. Osolíme a okoreníme. Potom dáme do vymastenej misy zmes a asi 50 minút pečieme vo vlažnej rúre doružova.
Súvisiace články
TOP články
Cviky a tréningy
Bolí vás často chrbát? Tento problém vyrieši pilates
Posilňovanie šikmých svalov. Ako na to? Prečo ich vôbec posilňovať?
Každý tréning musí spĺňať jedno dôležité kritérium, inak nefunguje
Plyometrický tréning: 6 cvikov, ktoré musíte vyskúšať
Pre akčné dievčatá: S funkčným tréningom bude telo štíhle a sexy