Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Cviklový šalát s kozím syrom a orechmi

Už jej karmínovo červená farba prezrádza, že je plná antioxidantov a zdraviu prospešných látok.

Cviklový šalát s kozím syrom a orechmi
26. OKT 2015

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 3 ks menšej cvikly
  • ½ zeleru
  • 50 g mäkkého kozieho syra
  • 1 hrsť vlašských orechov
  • 1 ks mladej cibuľky
  • 2 PL olivového oleja
  • himalájsku soľ

Na dressing:

  • 2 PL medu
  • 1 PL umeoctu 

Postup: 

Do hrnca si nalejeme vodu, necháme ju zovrieť a vložíme do nej na 20 minút cviklu, aby sa lepšie šúpala. Cviklu potom vyberieme a necháme vychladnúť. Spolu so zelerom ju ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Vložíme do zapekacej misky, ochutíme soľou, pokvapkáme olivovým olejom a spolu dobre premiešame. Takto pripravenú cviklu so zelerom dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 45 minút pri teplote 200 stupňov. Cviklu občas skontrolujeme a premiešame. Vlašské orechy roztlačíme v dlani na menšie kúsky a chvíľu opečieme na suchej panvici. Z medu a umeoctu si v miske vymiešame dressing. Kozí syr nakrájame na menšie kúsky a zelenú časť mladej cibuľky nakrájame na kolieska. Keď je cvikla upečená, naservírujeme ju na tanier, posypeme kozím syrom, orechmi, cibuľkou a pokvapkáme pripraveným dressingom.

Zdroj receptu: fitshaker

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Šalát z bulguru, cvikly a fetyŠalát z bulguru, cvikly a fety

Cvikla je výborná zelenina, ktorá sa hodí do rizota, šalátov, smoothies, polievky, zapekaných jedál a na grile je tiež chutná.

 

Tuniakový šalát s olivami a zrniečkamiTuniakový šalát s olivami a zrniečkami

Tuniak je výborným zdrojom zdravých tukov. 

 

Brokolicový šalát s mandľami a hrozienkamiBrokolicový šalát s mandľami a hrozienkami

Brokolica, mandle a hrozienka. Nezabudnuteľná kombinácia!


Autor článku

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cviklový šalát s kozím syrom a orechmi

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.