Cviklový šalát s kozím syrom a orechmi
Už jej karmínovo červená farba prezrádza, že je plná antioxidantov a zdraviu prospešných látok.
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 3 ks menšej cvikly
- ½ zeleru
- 50 g mäkkého kozieho syra
- 1 hrsť vlašských orechov
- 1 ks mladej cibuľky
- 2 PL olivového oleja
- himalájsku soľ
Na dressing:
- 2 PL medu
- 1 PL umeoctu
Postup:
Do hrnca si nalejeme vodu, necháme ju zovrieť a vložíme do nej na 20 minút cviklu, aby sa lepšie šúpala. Cviklu potom vyberieme a necháme vychladnúť. Spolu so zelerom ju ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Vložíme do zapekacej misky, ochutíme soľou, pokvapkáme olivovým olejom a spolu dobre premiešame. Takto pripravenú cviklu so zelerom dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 45 minút pri teplote 200 stupňov. Cviklu občas skontrolujeme a premiešame. Vlašské orechy roztlačíme v dlani na menšie kúsky a chvíľu opečieme na suchej panvici. Z medu a umeoctu si v miske vymiešame dressing. Kozí syr nakrájame na menšie kúsky a zelenú časť mladej cibuľky nakrájame na kolieska. Keď je cvikla upečená, naservírujeme ju na tanier, posypeme kozím syrom, orechmi, cibuľkou a pokvapkáme pripraveným dressingom.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Šalát z bulguru, cvikly a fety
Cvikla je výborná zelenina, ktorá sa hodí do rizota, šalátov, smoothies, polievky, zapekaných jedál a na grile je tiež chutná.
Tuniakový šalát s olivami a zrniečkami
Tuniak je výborným zdrojom zdravých tukov.
Brokolicový šalát s mandľami a hrozienkami
Brokolica, mandle a hrozienka. Nezabudnuteľná kombinácia!