Špenátovo-kapustové placky s jogurtovým dresingom

Alena Pethöová

Príprava týchto chutných fit placiek vám potrvá menej ako hodinku a suroviny z receptu vystačia pre celú rodinu.

Ochutnajte špenátovo-kapustové placky
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová, NABITÁ KUCHÁRKA
19. NOV 2020

Čelkový čas prípravy: 50 minút

Počet porcií: 4

Suroviny

  • polovica mladej kapusty,
  • 4 šálky špenátových listov,
  • 1 cibuľa,
  • 3 vajcia,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 1 a 1⁄2 šálky ovsených vločiek,
  • majorán, petržlenová vňať, soľ, čierne korenie
  • malé množstvo olivového oleja

Na jogurtový dresing:

  • 300 ml gréckeho jogurtu,
  • 1 PL olivového oleja,
  • 1 strúčik cesnaku, šťava z polovice citróna.

Postup

Kapustu nahrubo nastrúhame a sparíme vriacou vodou, aby zmäkla. Poriadne ju vyžmýkame. Špenátové lístky nahrubo pokrájame.
Cibuľu zase pokrájame najemno a cesnak roztlačíme.

V mise zmiešame cibuľu, kapustu, špenát, ovsené vločky, vajcia a ochutíme soľou, čiernym korením, majoránom a posekanou petržlenovou vňaťou. Plech vyložíme papierom na pečenie a z cesta pomocou lyžice formujeme na plechu malé tenké lievance. Každý lievanec potrieme olivovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 35 minút.

Počas pečenia lievance obrátime. Podávame s jogurtovým dresingom, ktorý pripravíme zmiešaním jogurtu, malého množstva olivového oleja, citrónovej šťavy a roztlačeného cesnaku. Ako príloha sú vhodné nové zemiaky alebo čerstvý listový šalát.

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

nabitá kuchárka


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špenátovo-kapustové placky s jogurtovým dresingom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Návšteva vo fitness centre

Ako často navštevujete svoje fitness centrum?

1 krát do týždňa
2 krát do týždňa
3 a viac krát do týždňa
1 krát mesačne

Celkom hlasovalo: 2496
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.