Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Polievka z pečenej cvikle

Cvikla obsahuje veľa antioxidantov a aj betaín. Betaín napomáha tráviacemu systému a  podporuje produkciu žalúdočnej kyseliny. Betaín takisto môže pomôcť znížiť hladinu homocysteínu a tým je prospešný pre srdcovocievny a nervový systém.

Polievka z pečenej cvikle
25. JAN 2015

Suroviny:

  • 500 g cvikle
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva pokrájaná na kocky
  • 220 g bielej kapusty pokrájanej najemno
  • 4 strúčiky cesnaku
  • bobkový list
  • 0,5 litra zeleninového bujónu (bio, bez pridanej soli)
  • 1 lyžica kokosového oleja alebo maslového tuku (ghee)
  • jemne pokrájaná pažítka alebo kôpor na ozdobu
  • biely jogurt

Postup:

Rúru zohrejte na 180 °C. Cviklu spolu s cesnakom zabaľte do alumíniovej fólie a opekajte asi 20-30 minút, kým nie je mäkká. Vo veľkom hrnci rozpustite tuk, pridajte cibuľu a opražte dozlatista. Potom pridajte kapustu a mrkvu a ešte niekoľko minút opražte. Pridajte vývar a bobkový list, prikryte a priveďte do varu. Cesnak a cviklu vyberte z fólie, ošúpte, pokrájajte, pridajte do polievky a na miernom ohni varte ďalších 10 minút. Bobkový list vyberte a ponorným mixérom rozmixujte polievku, až kým nie je krémová. Podávajte s jogurtom a pažítkou. Podľa chuti si pridajte soľ a čierne korenie (ak naozaj treba).

Odporúčame prečítať: Cviklový smoothie
 

Zdroj receptu: http://www.zdraviebezliekov.sk/jedlo-ako-liek/polievky/polievka-z-pecenej-cvikle/

Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Polievka z pečenej cvikle

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.