Pohánkový nákyp s tvarohom
Pohánka je bohatá na flavonoid rutín, ktorý posilňuje krvné cievy.
21. APR 2015
Suroviny:
- 250g pohánky
- 150 g tvarohu (ja som použila domácí kozí tvaroh)
- 2 stredne veľké paradajky, olúpané a pokrájané na kocky
- bazalka
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 polievková lyžica tekvicového oleja
- 1 polievková lyžica kokosovéh oleja, ghee alebo slnečnicového oleja lisovaného za studena
- 1 polievková lyžica tekvicovej nátierky (môžete použiť akúkoľvek inú, ktorá je k dispozícií), je to hlavne na ochutenie pohánky
Postup:
Prepláchnutú pohánku vsypeme do vriacej vody so štipkou soli a na miernom ohni varíme 20 minút. Medzitým zalejeme paradajky vriacou vodou a po 5-tich minútach ich olúpeme a pokrájame na kocky. Paradajky zmiešame s tvarohom, bazalkou a cesnakom. Do uvarenej pohánky pridáme nátierku a dochutíme, ak treba. Rozdelíme ju na polovicu a do misky, vymastenej tukom, dáme prvú polovicu. Na pohánku dáme vrstvu tvarohu s paradajkami a zakryjeme druhou polovicou. Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 20 až 25 minút. Pred podávaním môžeme poliať tekvicovým olejom.
Odporúčame prečítať: Pohánkové hniezdo
Zdroj receptu: http://www.zdraviebezliekov.sk/jedlo-ako-liek/hlavne-jedla/pohankovy-nakyp-s-tvarohom/
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)