Ingrediencie:
- 150 g knäckebrotu
- 50 g posekaných mandlí
- mlieko bez laktózy (mandľové mlieko)
- drobné ovocie
- diabetický džem na ozdobu
Plnka:
- 1 cottage syr
- 500 g nízkotučnej ricotty
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 30 g vanilkového proteínu
- 1 vajce
- 1 lyžica medu
- stévia, xylitol pre osladenie
Postup:
Knäckerbrot pomrvíme nadrobno v troche mlieka (50-80 ml), pridáme mandle a pomiešame. Zmes roztlačíme na dno vymastenej tortovej formy. Môžeme potrieť džemom a posypať drobným ovocím. Dáme to do vyhriatej rúry a necháme zapiecť 1 minút na 200 ˚C.
Cottage rozmixujeme ponorným mixérom kvôli hrudkám a zmiešame s ostatnými ingredienciami na plnku. Ak chceme mať koláč ešte jemnejší, môžeme rozmixovať aj ricottu. Stéviu a xylitol pridáme podľa chuti. Môžeme aj jemne nastrúhať citrónovú kôru. Plnku nalejeme na základ a necháme piecť asi 40 minút. Koláč môžeme potrieť džemom a ozdobiť ovocím.
Odporúčame prečítať: Zdravý raw cheese cake brownies
Zdroj receptu: https://www.facebook.com/HDfitnesss/photos/a.205158536329192.1073741828.205152112996501/468787613299615/?type=1&theater