Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Kurkumové maslo s bylinkami

Veľmi jednoduchá a rýchla pomôcka, ako si vylepšiť  obyčajný  korenený steak, rybu alebo dusenú zeleninu v pare či pečené zemiaky v šupke. 

Kurkumové maslo s bylinkami
3. MAR 2015

Potrebujeme:

  • 250 g kvalitného živočíšneho masla 80 % (môže byť aj kozie)
  • 2 ks (cca 5 cm) podzemku kurkumy (ošúpanej a najemno nastrúhanej)
  • 1 PL nasekaného medvedieho cesnaku alebo naloženého v oleji
  • pažítka, cesnak s petržlenovou vňaťou

Postup:

Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote a vmiešame doň bylinky a nastrúhanú kurkumu. Poriadne vidličkou premiešame v miske a položíme na potravinársku fóliu. Vytvarujeme valček široký 4-5 cm, zabalíme a necháme v chladničke stuhnúť. Takto spracované maslo nám vydrží 5 dní. Po odkrojení vždy dôkladne zabalíme do fólie. Maslo pokladáme vždy na horúce jedlo.

Odporúčame prečítať: Solím, solíš, solíme

Zdroj receptu: http://horecka.sk/2015/01/14/kurkumove-maslo-bylinkami/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kurkumové maslo s bylinkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.