Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Jablkový perník

Tento jednoduchý jesenný koláč  som pripravila ako alternatívu zeleninových a ovocných muffín, ktoré dávam deťom do školy na desiatu. Dôležité je, že chutí, je kompaktný, nedrobí sa a veľmi neušpiní ruky. 

Jablkový perník
22. OKT 2014

Odporúčame prečítať: Amarantový koláč s makom, slivkami a jablkami

Potrebujeme:

  • 400 g strúhaných jabÍk
  • 150 g strúhanej tekvice hokkaido (povaríme s lyžicou cukru krátko cca 15 minút)
  • 50 g lúpaných varených gaštanov (popučených)
  • 80 g kokosového cukru (môže byť aj trstinový)
  • 300 g kozieho jogurtu
  • 2 vajíčka
  • 50 g hrozienkok v bio kvalite
  • 200 g celozrnnej špaldovej múky hladkej
  • 100 g gaštanovej múky
  • 60 g mandľovej, alebo kokosovej múky
  • prášok do pečiva (bezfosfátový)
  • malá lyžička mletého kardamonu, klinčekov,škorice, badiánu

Postup:

V miske zmiešame strúhané jablká, tekvicu, gaštany. Pridáme cukor, múky, prášok do pečiva, koreniny, vajíčka a jogurt a všetko dôkladne premiešame. Cesto musí byť hustejšie, ale musí sa pomaly liať. Okrúhlu formu s priemerom 28 cm natrieme maslom a pečieme 40 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.

Odporúčame prečítať: Bezlepkový koláč s makovej múky

Zdroj receptu: http://horecka.wordpress.com/2014/09/30/zdrava-desiata-jablkovy-pernik/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jablkový perník

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.