Jablkový koláč s quinoou
Quinoa je jednou z výživných obilnín a pripraviť si z nej môžete aj chutný koláč.
(bez obsahu laktózy, nízky obsah lepku, bez cukru, bezvaječný)
Čas prípravy: menej ako 1 hodina
Doba varenia: menej ako 1 hodina
Suroviny na 10 porcií:
- 250 g obilniny quinoa
- 500 ml vody
- 3 veľké sladké jablká
- 3 vajcia
- 150 g mandľového mlieka
- 6 PL mandľovej múky
- 6 PL agávového sirupu
- ½ ČL škorice
- ½ ČL raw kokosového oleja
- soľ
- podľa chuti kokosový krém
Príprava:
Quinou opláchneme v studenej vode. Do hrnca pridáme 500 ml studenej vody, soľ a quinou varíme asi 15 minút. Zvyšnú vodu potom vylejeme a necháme vychladiť. Jablká pokrájame na malé kocky. Pomocou mixéra zmiešame vajcia s agávovým sirupom. Za pomalého miešania postupne pridávame mandľové mlieko, potom mandľovú múku a škoricu a mixujeme pokiaľ nebudú všetky suroviny dobre premiešané. Na záver zmes skombinujeme s quinoou.
Rúru si predhrejeme na 180 °C. Formu vymastíme kokosovým olejom. Do nej potom nalejeme polovicu quinoa cesta a vyrovnáme pomocou špachtle. Na cesto navrstvíme nakrájané jablká a potom zalejeme zvyšným quinoa cestom. Povrch opäť vyrovnáme. Pečieme 40 minút.