Jablkové čipsy s medom a škoricou
Na tejto maškrte si môžete pochutnávať napríklad pri sledovaní televízie.
13. FEB 2015
(bez obsahu laktózy, bez lepku, bezvaječné, bez cukru)
Čas prípravy: menej ako 1 hodina
Doba varenia: menej ako 40 minút
Suroviny na 6 porcií:
- 2-3 jablká
- 2 ČL škorice
- 2 PL medu
Príprava:
Pomocou vykrajovača odstránime jablčné jadrovníky. Potom jablká nakrájame na tenké krúžky (asi 3 mm hrubé). Plech vystelieme papierom na pečenie a naň usporiadame jablčné kolieska. Uistíme sa, že sa krúžky navzájom nedotýkajú, čím zabránime zlepeniu. Každý kúsok potrieme medom (môžeme použiť štetec na pečenie). Vrch posypeme škoricou. Rúru predhrejeme na 160 ºC a jablká dáme upiecť. Čipsy by mali byť hotové za 30-40 minút. Počas pečenia čipsy neustále kontrolujeme, aby sa nepripálili.
Odporúčame prečítať: Jablkový perník
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)