Grétkin ovocný kuskus
Dá sa pripravovať nasladko či naslano, ja sladkú variantu zbožňujem. A tak isto aj naše 16-mesačné krsniatko Grétka
Tu je môj obľúbený spôsob prípravy.
Ingrediencie na 4 porcie:
- 1 šálka celozrnného kuskusu
- 2 šálky vody
- škorica
- 1 PL medu / rapadury
- ovocie: drobné ovocie, hrozno, granátové jabĺčko...
Na sirup:
- ringloty
- 1 PL medu
- 150 ml vody
Postup:
Kuskus zalejeme vriacou vodou, privedieme do varu a odstavíme. Pridáme ½ kávovej lyžičky škorice a jednu lyžicu medu. Premiešame a necháme napučať pod pokrievkou asi 15 minút. Ovocie umyjeme /ošúpeme/ a nakrájame. Hrozno môžete prekrojiť aj na polovice.
Pripravíme si sirup: ringloty nakrájame na drobné kúsky, dáme do hrnčeka a zalejeme vodou. Privedieme do varu, no nevaríme, aby sme nestratili cenné látky a vitamíny. Odstavíme zo sporáka a primiešame 1 PL medu.
A je tu finále – do napučaného kuskusu primiešame nakrájané a umyté ovocie, naberieme na tanier a vrch posypeme ringlotami a polejeme sirupom. Je to lahoda!