Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Amarantový koláč s makom, slivkami a jablkami

Máte doma amarant a neviete, čo s ním? 

Amarantový koláč s makom, slivkami a jablkami
1. MAR 2016

SUROVINY

  • 500 g amarantu
  • 2 PL škorice
  • slivky
  • jablká
  • mak

POSTUP

Do hrnca som dala amarant, slivky a jablko. Pridala som asi 2 PL škorice a varila asi 30 minút. Žiaden cukor ani sladidlo. Asi o 15 minút som dosypala za hrsť maku.

Slivky som z hustej kaše vytiahla pinzetou, vybrala kôstky a vhodila späť. Jasné, že si to môžete uľahčiť a slivky odkôstkovať, aj jablko očistiť, ešte pred varením. Vrch som ozdobila uvareným jablkom, mandľami a poliala agáve, topinaburovým alebo javorovým sirupom a pridala horkú čokoládu.

Pečieme 20 minút pri teplote 180 stupňov Celzia v teplovzdušnej rúre. Odporúčam pridať pri varení agar-agar, zmes bude dobre držať tvar. 

Zdroj receptu: Henrieta Peškovičová

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Celozrnné palacinky so šípkovým lekvárom a jogurtomCelozrnné palacinky so šípkovým lekvárom a jogurtom

Máte chuť osladiť si tieto pochmúrne dni? Zdravé a chutné palacinky nesklamú nikdy.

 

Makový koláč so slivkami a orieškamiMakový koláč so slivkami a orieškami

Tento koláč si zamilujete.

 

 

Šťavnatý “apple pie”Šťavnatý jablkový koláč

Dobrým jablkovým koláčom nemôžete nikdy nič pokaziť. 


Autor článku

Henrieta

Henrieta Peškovičová

Jedlo pripravujem z toho, čo príroda ponúka. Založila som projekt Food and Figure R-evolution, kde majú miesto tí, ktorí chcú prejsť na zdravší životný štýl. Nie som lekár, nie som vedec, som len človek, ktorý si váži to, čo na Zemi dostal k tomu, aby mohol žiť." Jej ďalšie recepty nájdete aj na:

https://www.facebook.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Amarantový koláč s makom, slivkami a jablkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.