Bulgur s baklažánom a paradajkami
Bulgur je vlastne predvarená a nalámaná celozrnná pšenica, ktorá je bohatá na vitamíny A a B a minerály fosfor, železo, horčík a selén.
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 150 g bulguru
- 350 ml vody
- 1 baklažán
- 250 g cherry paradajok
- 6 strúčikov cesnaku
- 2 PL olivového oleja
- 1 chilli papričku
- 50 g baby špenátu
- bylinky (najlepšie sú čerstvé: napríklad tymian, oregano, majoránka)
- morskú soľ
Postup:
Bulgur prepláchneme vo vode. Prilejeme 350 ml vody, privedieme k varu a varíme 5 minút. Potom ho 10 minút necháme pod pokrievkou dodusiť. Baklažán umyjeme, nakrájame na kocky, osolíme a necháme ho odstáť. Ošúpeme si cesnak a spolu s chilli papričkou ho nakrájame na plátky. Keď je bulgur hotový, na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cesnak s chilli papričkou a bylinkami, a chvíľu restujeme. Z baklažánu utierkou vysajeme prebytočnú vodu a pridáme ho do panvice. Cherry paradajky si nakrájame na polovičky, pridáme k baklažánu a dusíme. Keď je zelenina mäkká, pridáme bulgur, všetko spolu dobre premiešame a dochutíme soľou. Nakoniec do bulguru primiešame baby špenát, ale len do chvíle, kým zvädne a už ho nevaríme.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: