Baklažánové závitky s ricottou a špenátom
Závitky z baklažánu sú skvelou fit večerou, ktorú ocenia športovci, chudnúci a vôbec všetci, ktorí majú radi chutné a výživné jedlo.
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 10
Suroviny:
- 2 ks baklažánu
- 2 PL kokosového oleja
- 4 PL parmezánu
- 350 g paradajkovej omáčky
- 500 g špenátu
- 250 g ricotty
- 1 strúčik cesnaku
- nastrúhaný muškátový oriešok
- kôpor
Postup:
1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia.
2. Baklažán si nakrájame na 5 mm plátky a potrieme z oboch strán kokosovým olejom. Poukladáme na papier na pečenie a pečieme domäkka 15 až 20 minút.
3. Medzitým si pripravíme špenát, ktorý umyjeme a dáme na sitko. Necháme zovrieť vodu a špenát prelejeme, aby zmäkol. Keď špenát trochu vychladne, vytlačíme prebytočnú vodu.
4. Ricottu zmiešame s muškátovým orieškom, rozotretým strúčikom cesnaku, kôprom a mletým čiernym korením.
5. Na každý plát baklažánu dáme ricottu so špenátom a zrolujeme. Závitky poukladáme do zapekacej misy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a zalejeme paradajkovým pyré so soľou. Posypeme parmezánom a pečieme 20 až 25 minút dozlatista.
Výživové hodnoty na 1 ks
Kalorická hodnota 603 kJ/143 kcal, 6 g tukov, 15 g sacharidov, 18 g bielkovín, GI priemer na 100 g 0
Tento zdravý a chutný recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.
AUTOR RECEPTU:
Radoslav Cabúk
Kondičný tréner a expert na redukciu váhy pomocou tréningu a zdravého stravovania. Je spoluautorom kníh ZDRAVÉ RÝCHLOVKY a NABITÁ KUCHÁRKA a taktiež jedným z víťazov prestížnej súťaže FIT LEADER v rokoch 2018 a 2017.