Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Baklažánové závitky s ricottou a špenátom

Radoslav Cabúk

Závitky z baklažánu sú skvelou fit večerou, ktorú ocenia športovci, chudnúci a vôbec všetci, ktorí majú radi chutné a výživné jedlo. 

Baklažánové závitky s ricottou a špenátom
17. JAN 2019

Čas prípravy: 30 minút

Počet porcií: 10

Suroviny: 

  • 2 ks baklažánu
  • 2 PL kokosového oleja
  • 4 PL parmezánu
  • 350 g paradajkovej omáčky
  • 500 g špenátu
  • 250 g ricotty
  • 1 strúčik cesnaku
  • nastrúhaný muškátový oriešok
  • kôpor

Postup: 

1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia.

2. Baklažán si nakrájame na 5 mm plátky a potrieme z oboch strán kokosovým olejom. Poukladáme na papier na pečenie a pečieme domäkka 15 až 20 minút.

3. Medzitým si pripravíme špenát, ktorý umyjeme a dáme na sitko. Necháme zovrieť vodu a špenát prelejeme, aby zmäkol. Keď špenát trochu vychladne, vytlačíme prebytočnú vodu. 

4. Ricottu zmiešame s muškátovým orieškom, rozotretým strúčikom cesnaku, kôprom a mletým čiernym korením. 

5. Na každý plát baklažánu dáme ricottu so špenátom a zrolujeme. Závitky poukladáme do zapekacej misy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a zalejeme paradajkovým pyré so soľou. Posypeme parmezánom a pečieme 20 až 25 minút dozlatista. 

Výživové hodnoty na 1 ks

Kalorická hodnota 603 kJ/143 kcal, 6 g tukov, 15 g sacharidov, 18 g bielkovín, GI priemer na 100 g 0

Tento zdravý a chutný recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

Zdravé rýchlovky

AUTOR RECEPTU:

Radoslav Cabúk

Kondičný tréner a expert na redukciu váhy pomocou tréningu a zdravého stravovania. Je spoluautorom kníh ZDRAVÉ RÝCHLOVKY a NABITÁ KUCHÁRKA a taktiež jedným z víťazov prestížnej súťaže FIT LEADER v rokoch 2018 a 2017.


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Baklažánové závitky s ricottou a špenátom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.